ONTWERP

Het ontwerpbureau van Tuinen Peeters maakt een uniek ontwerp waarbij jouw wensen centraal staan.  Tijdens een bezoek op locatie bespreken we uitgebreid jouw ideeën en wensen.

Graag creëren we samen met jou een kwalitatieve buitenruimte volledig afgestemd op jouw verwachtingen.  Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal waardoor elke tuin een uniek karakter krijgt.  Het ontwerpteam van Tuinen Peeters, met gepassioneerde tuinarchitecten, staat steeds klaar met creatieve oplossingen op maat van jouw tuin.  

Ook voor enkel  een beplantingsplan of de integratie van jouw zwembad, terras of tuinhuis , ...  kan je steeds bij ons terecht .  Samen kijken we hoe we met deze nieuwe elementen  je tuin kunnen optimaliseren.

V L Aarschot
Totaalconcept:

In een totaalconcept worden aangename, gezellige en vooral sfeervolle ruimtes gecreëerd. Jouw tuin zal een plaats worden waar je rust kan terug vinden, comfortabel in gebruik.

Het ontwerp wordt geïntegreerd in de omgeving waarbij er rekening wordt gehouden met het omliggende factoren zoals het aangrenzende landschap, unieke zichten , bebouwing, … De waardevolle bestaande elementen (groenstructuren, terrassen, tuinconstructies, …) worden mee geïntegreerd in het plan. 

Een masterplan wordt gecreëerd waarbij we een langetermijnvisie uitwerken die indien gewenst in verschillende fases kan uitgevoerd worden. 
 

Ontwerpen van tuinzone:

Bij het ontwerp van een tuinzone gaan we een specifieke tuinzone optimaliseren.

Je voor- of achtertuin vernieuwen ? 
Ons ontwerpteam heeft tal van creatieve oplossingen voor jouw wensen.

Het integreren van een waterpartij (vijver of zwembad) , avondterras, pergola , … kan ingewerkt worden in jouw bestaande tuin.

20201211 Peetermans - Geunes jvl-render2
beplantingsplan
Beplantingsplannen

Is de uitstraling van de huidige beplanting niet meer naar wens dan werken we voor jou graag een esthetisch en  onderhoudsvriendelijke beplanting uit . 

In het beplantingsplan denken we aan verschillende bloeiperiodes, bloeikleuren, bladstructuren, gelaagdheid in beplanting, herfstverkleuringen,… 

Daarnaast wordt er rekening gehouden met verschillende factoren (vochtigheid, licht, bodemsoort, zuurtegraad… ) bij de keuze van jouw nieuwe beplantingen.

Veelgestelde vragen

Houden jullie rekening met alle wensen van de opdrachtgever?


Voor we starten met het ontwerpen van jouw tuin komen we ter plaatse voor een uitgebreid gesprek om jullie wensen en noden te bespreken. Hierbij overlopen we een volledig ontwerpprogramma waardoor we niets over het hoofd zien, bijkomend maken we aantekeningen op reeds bestaande basisplannen.
Wordt er bij de opmaak van een plan rekening gehouden met de bouwkundige voorschriften?


Uiteraard houden we rekening met de door jullie aangeleverde bouwkundige voorschriften.

Deze kan je steeds opvragen bij jouw gemeente.
Kan een ontwerp rekening houden met ecologische aspecten?


Wij zijn er steeds voor te vinden om een steentje bij te dragen aan de natuur.

Hierin kunnen we zover gaan als jullie zelf willen. Van stukje bloemrijk insectenvriendelijk grasland tot een vogelvriendelijke struiken gordel en nog veel meer …
Kan bij de opmaak van het ontwerp rekening gehouden worden met een uitvoer in verschillende fases?


De opmaak van een tuinplan kan perfect dienen als een masterplan dat in verschillende fases wordt uitgevoerd. Hierbij kunnen we rekening houden met het budget in de verschillende fases. We bekijken aan de hand van het beschikbare budget welke werken het interessantste zijn om in eerste fase uit te voeren.
Kan enkel een bepaalde zone in de tuin uitgewerkt worden ?


Dit is uiteraard mogelijk. Je bepaalt zelf welk deel van je tuin we ontwerpen en hoever we deze moeten uitwerken (vormgeving, verharding, beplanting, ...).

tuinplan
Eerste bezoek

Graag komen we jullie project ter plaatse bekijken en onze werkwijze verduidelijken.

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Dit doen we voor jouw tuin:
ontwerpbureau_edited.png

 

ONTWERP
IMG_20200519_110716_edited.png

 

AANLEG
20170622_155058_edited_edited.png

 

ONDERHOUD
boomverzorging%201_edited.png

 

BOOMVERZORGING